فعالیت تخصصی

اخذ پرونده های عملی متعدد و تسلط به رویه های قضایی موجود

مهریه

جهت مطالبه مهریه از طریق دادگاه ابتدا بایستی به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه نموده و دادخواست مطالبه مهریه را ثبت نماییم . به جهت اینکه دعوای مطالبه مهریه یک دعوای مالی است ، بایستی هزینه دادرسی مربوط به آن پرداخته شود . در این مرحله پرونده به دادگاه خانواده ارجاع شده و وقت رسیدگی تعیین می شود که نحوه پیگیری دادخواست مهریه از طریق سامانه ثنا انجام می شود . در این مرحله خانم می تواند اقدام به توقیف اموال همسرش در راستای وصول مهریه نماید که بایستی با معرفی دقیق اموال زوج از دادگاه تقاضای توقیف آن اموال را بنمایید . در صورتی که این اموال جزء مستثنیات دِین نباشند ، قرار تأمین خواسته صادر می شود . نکته مهمی که در خصوص اجرای مهریه از طرف دادگاه وجود دارد آن است که بر اساس قانون ، رسیدگی به دعاوی مهریه تا نصاب دویست میلیون ریال یعنی بیست میلیون تومان در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد . لذا به این منظور بایستی ابتدا به شورای حل اختلاف مراجعه کرد . در این فرض ، زوج نیز می تواند با ارائه دادخواست اعسار از پرداخت مهریه ، تقاضای تقسیط مهریه را نماید که در دادگاه مورد رسیدگی قرار می گیرد.

 

www.katooli.com

حضانت

مواردی که در مورد حضانت بیان شد دارای استثنائاتی است که در زیر به بیان آنها می پردازیم: بعد از هفت سالگی در صورت بروز اختلاف، حضانت فرزند با رعایت مصلحت کودک به تشخیص قاضی دادگاه خانواده محل سکونت کودک است. ماده ۴۱ قانون حمایت از خانواده نیز در این خصوص صراحت دارد. چنانچه مادر در دورانی که سرپرستی فرزند را به عهده دارد دچار جنون شود این حق از وی سلب می شود و حضانت به پدر واگذار می گردد. البته مسلما در صورتی که پدر نیز دچار جنون شود صلاحیت سرپرستی کودک را نداشته و حضانت کودک با مادر است و اگر او هم صلاحیت حضانت را نداشته باشد و تعیین سرپرست با تشخیص دادگاه خواهد بود. اگر مادر در طول دوران حضانت ازدواج کند، حضانت به پدر منتقل می شود. در صورت فوت هر یک از پدر و مادر، سرپرستی کودک با والد دیگری که زنده است خواهد بود حتی اگر پدر فوت کند و قبل از فوتش برای فرزندش قیم تعیین کرده باشد. اگر به دلیل عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین که سرپرستی کودک را برعهده دارد، سلامت طفل چه از نظر جسمی و چه روحی و روانی در معرض خطر قرار بگیرد، دادگاه خانواده محل سکونت کودک می تواند به تقاضای خویشاوندان و یا رئیس حوزه قضایی، درمورد سرپرستی و حضانت کودک تصمیم بگیرد.

 

www.katooli.com

نفقه

در صورت استنکاف شوهر از پرداخت نفقه، زن می تواند با مراجعه به دادگاه شوهر را ملزم به پرداخت آن نماید. در این صورت محکمه میزان نفقه را معین و شوهر را به دادن آن محکوم خواهد کرد. لازم به ذکر است اگر زوج از دادن نفقه زوجه استنکاف نماید، طبق قانون زوجه حق دارد برای طلاق به دادگاه رجوع کند. در صورتی که میزان نفقه مورد مطالبه تا ۲۰ میلیون تومان باشد باید در شورای حل اختلاف طرح ردیده و اگر بیشتر باشد دادگاه خانواده صالح به رسیدگی می باشد. دادخواست مطالبه ی نفقه باید از طریق دفاتر خدمات قضایی داده شود. پس از تعیین وقت توسط دادگاه و رسیدگی به پرونده و احراز شرایط لزوم پرداخت نفقه توسط زوج، دادگاه شوهر را محکوم به پرداخت نفقه می نماید.

 

www.katooli.com

طلاق

وفق قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. در قبل از سال ۱۳۷۲ هرگاه زوج مایل بود که همسرش را طلاق دهد به دفاتر ثبت طلاق مراجعه و و با حاضر کردن دو شهود مرد عادل و بالغ و پرداخت کلیه حق وحقوق مالی زن و جاری شدن صیغه طلاق همسر خود را طلاق میداد. اما به علت اینکه بسیاری از این گونه طلاق ها در شرایط هیجانی و احساسی اتفاق می افتاد و پس از مدتی با پشیمانی، منجر به رجوع مرد به زن و موجب اتلاف وقت قضات و دادگستری می گردید، قانونگذار تصمیم گرفت که با تصویب ماده ۱۱۳۳ در قانون مدنی، مرد را هم ملزم نماید که از طریق طی مراحل قانونی از جمله تشریفات داوری و ارائه شهود و .. تقاضای طلاق نماید.

طی این مدت چنانچه مرد در شرایط احساسی تصمیم به طلاق گرفته باشد، از دادخواست خود منصرف شده و آن را مسترد می نماید. در غیر این صورت پس از طی مراحل قانونی و صدور گواهی عدم امکان سازش برای مرد، منجر به وقوع طلاق می گردد. دراین صورت پس از صدور حکم طلاق هنگام اجرای صیغه طلاق مرد ملزم است که تمامی حق و حقوق زن را پرداخت نماید در صورت عدم پرداخت حق و حقوق زوجه و یا رضایت وی مبنی بر طلاق بدون دریافت حق و حقوق قانونی، صیغه طلاق جاری نمی شود.

 

www.katooli.com

ملکی

از گذشته تا کنون علاقه مندی به معاملات و خریداری املاک بین مردم حائز اهمیت بوده به نوعی که ملاکان از شناخته ترین افراد جامعه محسوب می‌شوند. اما برخلاف این شهرت و علاقه مندی متاسفانه مردم عادی به حساسیت انعقاد قرارداد های ملکی توجه نداشته و حتی از کلیات و ارکان مهم این قراردادها اطلاعی ندارند. متاسفانه بارها توسط وکیل ملکی مشاهده شده که مراجعه کنندگان به مفاد و شروط ضمن عقد این معاملات بی توجه بوده و این امر موجب سو استفاده سود جویان شده است. چه بسا الحاق یا عدم الحاق یک کلمه در قرارداد، خسارت های جبران ناپذیری بر جا بگذارد.

حضور وکیل ملکی در مرحله تنظیم قرارداد ها و معاملات ملکی بهترین پیشنهاد برای کسانی است که این معاملات را منعقد نموده و قصد واگذاری و یا خریداری ملک را دارند. عمل به این پیشنهاد بسیار کم هزینه تر از استفاده وکیل متخصص ملکی در مرحله بروز اختلاف و حضور در محاکم دادگستری است. به همین دلیل و با عنایت به پیچیده بودن پروسه خرید و فروش املاک و مستغلات و عدم آگاهی از مسائل حقوقی در خصوص انواع دعاوی ملکی، موجب گردیده است که افراد جامعه با مشکلات فراوانی مواجه شوند.

 

www.katooli.com

کیفری

به طور کلی دعاوی به دو دسته تقسیم می شوند : دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری زمانی که کسی قصد شکایت از فرد دیگری را دارد و یا به هر دلیلی حقوق فردی نقض می گردد اولین مسئله ای که برای هر کس مطرح می گردد این است که چه نوع دعوای را مطرح کند با چه عنوانی و به کجا مراجعه کند ؟ برای پاسخ این سوالات ابتدا لازم است فرد بداند که نوع شکایت او حقوقی است یا کیفری ؟ ، به طور کلی اگر فرد دعوای که می خواد مطرح کند مربوط به اموال و اشخاص ، مانند : ازدواج ، طلاق ، ارث ، قرارداد فروش ، اجاره و رهن و غیره . باشد فرد به دادگاه حقوقی باید مراجعه کند چون دعوا حقوقی است.

در پاسخ به این سوال که دعوای کیفری چیست ؟ باید گفت دعوای که فرد برای اعلام وقوع جرم به مراجع قضایی یا مجازات فرد مجرم مطرح می کند ، دعوای کیفری است . در واقع دعوای کیفری زمانی که یکی از عناوینی که در قانون مجازات اسلامی جرم شناخته شده و برای آن مجازات تعیین گردیده مطرح می شود . از جمله عناوین مجرمانه مانند : قتل ، کلاهبرداری ، خیانت در امانت ، جعل ، فحاشی ، توهین و ….. می باشد . به فردی که برای رسیدگی به یک جرم به دادسرا مراجعه می کند شاکی می گویند . لازم به ذکر است که شکایت در دادسرا با برگه مخصوصی با عنوان شکوائیه که در واقع تقاضای کتبی یا شفاهی است آغاز می گردد.

 

www.katooli.com

آیا به کمک حقوقی و قضایی نیاز دارید؟

چنانچه به مشاوره نیاز پیدا کردید می توانید به راحتی توسط وکیل محسن کتولی راهنمایی دریافت کرده و در صورت نیاز اعاده دادرسی خود را به تجربه ی او بسپارید.
بدون وقفه اقدام کن!

جهت دریافت خدمات تخصصی با ما در تماس باشید.

مشاوره و قبول وکالت تخصصی در دعاوی ملکی، مشاوره و تنظیم قرارداد های مشارکت متخصص در دعاوی موضوع ماده 100 شهرداری ها، متخصص در دعاوی اثبات وقوع عقد بیع و مطالبه خسارت قراردادی

 
تماس با وکیل