در باره کلاهبرداری و طرز محافظت از خودتان بدانید!

مردم با پیشینه‌های متفاوت، در همه سنین و موقعیت‌های مالی هدف کلاهبرداری قرار می‌گیرند. همه آسیب پذیر از کلاهبرداری هستند و بنا بر این، همه به اطلاعات در باره طرز شناسایی و اجتناب از آن نیاز دارند. کلاهبردارها زرنگند و اگر شما ندانید که حواستان باید متوجه چه چیزهایی باشد، هر کسی می‌تواند قربانی کلاهبرداری بشود.

کلاهبرداری‌ها به این دلیل موفق می‌شوند که شبیه امور واقعی هستند و وقتی انتظارشان را ندارید غافلگیرتان می‌کنند. آنها ممکن است شامل پیشنهادی باشند که به نظر خوبتر از آن باشد که بتواند حقیقت داشته باشد، تلفنی باشند برای کمک به تعمیر کامپیوترتان یا تهدیدی در مورد بازپرداخت قرضی که ندارید، اطلاعیه‌ای از بانکتان یا شرکت تلفنتان مبنی بر اینکه مشکلی در حسابتان هست، یا حتی پیشنهاد دوست شدن با کسی آنلاین.

کلاهبردارها از فنآوری‌های جدید، محصولات یا خدمات جدید و رویدادهای عمده استفاده می‌کنند تا داستانهایی باور کردنی بسازند و شما را متقاعد کنند که پول یا مشخصات فردی ‌تان را به آنها بدهید. کلاهبردارها حتی هویت ماموران دولت را  جعل کرده و ادعاهای غلط یا تهدید می‌کنند، مثلاً جریمه، بازداشت یا اخراج شما از کشور که شما را بترسانند تا به آنها پول بدهید. این کلاهبردارها ممکن است بعضی از مشخصات فردی شما را از رسانه‌های اجتماعی به دست بیاورند تا ادعاهایشان را به نظر واقعی تر جلوه دهند.

برای محافظت از خودتان چه کار می‌توانید بکنید

به گوش باشید و با پیروی از نکات مفبد زیر از خودتان در مقابل کلاهبرداری محافظت کنید.

مواظب کلاهبرداری باشید. هرگاه بدون دعوت از طرف کسی یا یک بیزینس با شما تماس گرفته می‌شود، چه با تلفن باشد و چه با پست، ایمیل، حضوری یا در یک سایت شبکه اجتماعی  همیشه در نظر بگیرید که احتمال دارد آن تماس کلاهبرداری باشد.

بدانید که با چه کسی معامله می‌کنید. اگر کسی را فقط آنلاین ملاقات کرده‌اید یا از قانونی بودن بیزینسی مطمئن نیستید، کمی وقت بگذارید و تحقیق کنید. یک جستجوی تصویری گوگل روی عکسها انجام دهید یا در اینترنت برای کسان دیگری که ممکن است قبلاً با آن شخص یا بیزنیس معامله کرده باشند جستجو کنید.

پیامک‌ها، پنجره‌های پاپ آپ یا ایمیلهای مشکوک را باز نکنید – آنها را حذف کنید. اگر نا آشنا است، هویت طرف تماس را از طریق یک منبع مستقل مثل یک جستجو در کتاب تلفن یا آنلاین تایید کنید. از جزئیات  تماس موجود در پیامی که به شما فرستاده شده است استفاده نکنید.

مشخصات فردی تان را امن نگه دارید. صندوق پستتان را قفل کنید و قبل از دور انداختن قبضها و اسناد مهم آنها را پاره پاره کنید. حرف رمزها و شماره‌ پین هایتان را در یک محل امن نگه دارید. خیلی مواظب باشید که چه اندازه از اطلاعات شخصی خود را در سایتهای رسانه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارید.

وسایل همراه و کامپیوترهایتان را محفوظ نگه دارید. همیشه از محافظت حرف رمز استفاده کنید، دسترسی به دستگاههایتان را با کسی به اشتراک نگذارید (از جمله از راه دور)، نرم افزار ایمنی را به روز در آورید و از محتوی دستگاههایتان نسخه پشتیبان بگیرید. از شبکه وای فای خود با یک حرف رمز محافظت کنید و برای انجام کارهای بانکی آنلاین یا دادن اطلاعات شخصی از کامپیوترهای عمومی و کانونهای فای استفاده نکنید.

حرف رمزهایتان را با دقت انتخاب کنید. حرف رمزی را انتخاب کنید که حدس زدن آن برای دیگران دشوار باشد و آن را مرتباً عوض کنید. از یک حرف رمز برای همه حسابها / پروفایل‌ها استفاده نکنید و حرف رمزتان را با هیچکس به اشتراک نگذارید.

تنظیمات حریم خصوصی و امنیت تان را در شبکه‌های اجتماعی مرور کنید. اگر از سایتهای شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید، مواظب باشید که با چه کسی مرتبط می‌شوید و یاد بگیرید که چگونه از تنظیمات حریم خصوصی و امنیت استفاده کنید تا مطمئن شوید که ایمن باقی می‌مانید.

از همه درخواستها برای مشخصاتتان یا پول بر حذر باشید. هرگز  برای کسی که او را نمی‌شناسید یا مورد اعتمادتان نیست پول نفرستید یا جزئیات کارت اعتباری، جزئیات حساب آنلاین یا کپی مدارک شخصی تان را به او ندهید.

وقتی آنلاین خرید می‌کنید مواظب باشید. از عرضه‌هایی که به نظر خوبتر از آن می‌آیند که واقعی باشند بر حذر باشید، و همیشه از یک سرویس خرید آنلاین استفاده کنید که آن را می‌شناسید و به آن اعتماد دارید.

چگونه می‌شود یک چیز جعلی را شناخت

راهنمایی برای شناسایی اسناد جعلی

 اسناد به آسانی جعل می‌شوند. بعضی از آنها درست مثل اصل به نظر می‌رسند ولی بعضی‌ها ممکن است نشانه‌های خطر داشته باشند مثل:

  • خطاب عمومی بجای خصوصی
  • نام سازمانهایی که وجود ندارند
  • کیفیت پایین ارائه سند
  • گرامر و هجا با کیفیت پایین
  • زبانی که بیش از حد رسمی و تحمیلی است

اسنادی مثل برنامه پرواز و صورتحسابهای بانکی طرح‌های ساده‌ای دارند حتی وقتی که قانونی هستند چون این سازمانها به مشتریانشان اجازه می‌دهند که صورتحسابها را آنلاین چاپ کنند. این به این معنی است که جعل کردن اینگونه اسناد خیلی آسان است.

راهنمایی برای شناسایی ایمیل جعلی

کلاهبردارها می‌توانند با استفاده از آرم و طرح ایمیلهای یک شرکت واقعی به اسانی ایمیلی را که به نظر رسمی بیاید جعل کنند.

اغلب وقتی از سازمانی که قبلاً با آن کار داشته‌اید، مثل اداره پست استرالیا یا یک سایت خرید آنلاین که از آن استفاده می‌کنید، ایمیلی دریافت می‌کنید کمتر مواظب هستید. اگر انتظار ایمیلی را ندارید، همیشه قبل از کلیک کردن روی هر لینک یا ضمیمه ایمیل به هوش باشید که ممکن است جعلی باشد.

راهنمایی برای شناسایی پروفایل دوستیابی جعلی

وقتی به یک پروفایل دوستیابی نگاه می‌کنید به هر چیز غیر عادی در گزینه‌های آن شخص در موارد زیر توجه کنید:

  • عکس
  • محل
  • علاقه‌ها
  • مهارتهای زبانی مناسب با پیشینه.

کلاهبردارها اغلب از عکسهای تقلبی که آنلاین پیدا کرده‌اند استفاده می‌کنند.

نکته مفید: در مورد شخص ستاینده تان یک جستجوی تصویر انجام دهید تا ببینید آیا واقعاً همان کسی است که می‌گوید. برای اینکار می‌توانید از خدمات جستجوی تصویر مثل گوگل یا تین آی استفاده کنید.

از کجا می‌شود کمک گرفت

اگر در کلاهبرداری پول از دست داده‌اید یا مشخصات فردی خود را به یک کلاهبردار داده‌اید، بعید است که بتوانید پولتان را پس بگیرید. اما اقداماتی هست که می‌توانید انجام دهید تا خسارت را محدود کرده و از خودتان در مقابل ضرر بیشتر محافظت کنید.

با بانک یا اتحادیه اعتباری تان تماس بگیرید

اگر  پول یا اطلاعات بانکی خودتان را به یک کلاهبردار داده‌اید، بلافاصله با بانک یا اتحادیه اعتباری تماس بگیرید. آنها ممکن است بتوانند جلوی انتقال پول یا چک را بگیرند یا اگر آن کلاهبردار مشخصات حساب شما را دارد حسابتان را ببندند.

اگر مطمئن نیستید که مورد کلاهبرداری قرار دارید، فرستادن پول را متوقف کنید. کلاهبردارها تا وقتی که شما توقف نکرده‌اید از شما پول می‌خواهند.

هویت دزدیده شده خود را باز یابید

اگر شک می‌کنید که قربانی دزدی هویت شده‌اید، مهم است که  سریعاً عمل کنید تا خطر ضرر مالی یا خسارتهای دیگر را کمتر کنید.

www.katooli.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل